Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Utilities and tools for networking, routers, setup etc
Post Reply
datapersada
Novice
Novice
Posts: 34
Joined: Wed Dec 14, 2011 3:38 pm

Re: Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Post by datapersada » Wed Dec 14, 2011 4:04 pm

Hi Masters,

I have Aztech DSL605EU, Is it compatible with routertech firmware? Thank you in advance before
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12064
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Post by thechief » Wed Dec 14, 2011 7:04 pm

Run the Router Upgrade Checker.
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
datapersada
Novice
Novice
Posts: 34
Joined: Wed Dec 14, 2011 3:38 pm

Re: Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Post by datapersada » Sun Jan 01, 2012 2:30 pm

My Modem was Aztech DSL605EU but no choice on RUC, but I choose Aztech DSL 600ER to run test

Here is the result from RUC:

Router Upgrade Check 1.4.1 01/01/2012 20:20:39
Router IP: 192.168.1.1
CLI is needed
Description: Aztech DSL 600ER
Board type: AR7RD
Product ID: AR7RD
Bootloader: psbl
RAM 8.0 MB
Flash (ROM) 2.0 MB
ADAM2: No
No default env: No
Linux version: 2.4.17_mvl21-malta-mips_fp_le
Firmware build: 080102
Firmware version: 3.7.0
Firmware stamp: 20080102153750
CPU: MIPS 4KEc V4.8
DSP: 6.02.01.00
Annex: A
/proc/wlan: No
/usr/sbin/wlan: No
TIAP: No
TNETW: No
Wireless: No
WIFI chip: N/A
WIFI chip conf: No
Ports: 4
Ports (according to router): N/A
Marvell (or Marvell like): No
NSP: #
Manufacturers:
RNDIS:
HRNDIS:
Warning! Core Logic (NSP) could not be read. If the Core Logic version is too low you may need to upgrade to your router manufacturer's latest firmware first.
WARNING
Your router does not have a Marvell switch and so your switch is not supported.
Your Ethernet ports may or may not function correctly with a RouterTech firmware.

Select an AR7RD PSPBOOT 4 PORT firmware.
Latest: routertech-ar7rd-pspboot-4ports-firmware-20110502.zip
Or choose the Lite firmware version: routertech-ar7rd-lite-4ports-firmware-20110502.zip
Please read the instructions that come with the firmware files before you upgrade.
Note: a later version of the firmware may exist depending on the how up to date the RUC is.
The date-stamp may be superseded, but the rest of the filename should be the same.
According to your current MTD values, you should be able to upgrade using a single firmware image.
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12064
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Post by thechief » Sun Jan 01, 2012 2:58 pm

Message duplicated in another thread. Please do not cross post.
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
datapersada
Novice
Novice
Posts: 34
Joined: Wed Dec 14, 2011 3:38 pm

Re: Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Post by datapersada » Sun Jan 01, 2012 4:08 pm

thechief wrote:Message duplicated in another thread. Please do not cross post.
sorry for that, I do wrong paste on it
uxio
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Tue Sep 20, 2011 2:24 pm

Re: Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Post by uxio » Wed Jan 11, 2012 3:11 pm

I've a problem with a Tenda W300D router.

Ruc with me that on the abort file:

Code: Select all

00:00:000 Running script
00:00:001 Opening connection
00:00:231 ÿýÿý!ÿûÿûBCM96328 Broadband Router
Login:
00:00:468 Password:
00:00:468 Delay for 3 second(s)
00:03:470 >
01:40:204 >
01:40:207 Closed connection.
Aborted by user.
This router is weird, and you need to type sh in order to get into the busyBox, I think that's the reason for what RUC gets stuck on 10%.

That's what I do when I telnet manually my router:

Code: Select all

BCM96328 Broadband Router
Login: admin
Password:
Login incorrect. Try again.
Login: root
Password:
 > sh


BusyBox v1.00 (2011.08.13-03:20+0000) Built-in shell (msh)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

#
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12064
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Post by thechief » Wed Jan 11, 2012 6:00 pm

BCM96328 Broadband Router
This shows that the router has a Broadcom chipset, not AR7. So the RUC will not work on it, and neither will RouterTech.
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
uxio
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Tue Sep 20, 2011 2:24 pm

Re: Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Post by uxio » Wed Jan 11, 2012 11:02 pm

Thank you very much for your answer. Do you know where else I can look (tried openwrt and dd-wrt)? I can't find the router model anywhere for any custom firmware. I think it's a good router but its default firmware sucks.
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12064
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Post by thechief » Thu Jan 12, 2012 12:09 pm

The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
uxio
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Tue Sep 20, 2011 2:24 pm

Re: Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Post by uxio » Thu Jan 12, 2012 5:29 pm

Thank you! I will read and try every option, but is quite difficult as no one seems to have any information about it. Sorry about the offtopic.
Bbb267969
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Thu Mar 08, 2012 12:57 pm

Re: Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Post by Bbb267969 » Thu Mar 08, 2012 1:41 pm

Is there any update of Router Upgrade Checker planned for Firmware v2.97?
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12064
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Post by thechief » Mon Mar 12, 2012 6:02 pm

Try the Firmware Tool.
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
duke
Regular
Regular
Posts: 60
Joined: Mon Nov 26, 2012 7:03 pm

ruc run fails in win 7 64 bit

Post by duke » Mon Nov 26, 2012 7:34 pm

hi chief

just posting to let you know that on 64 bit windows 7 RUC stops working at 10 % or at 12%

however when running using debug command it runs properly and completes

maybe you already know but just posting :mrgreen:
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12064
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Post by thechief » Tue Nov 27, 2012 4:27 pm

Thanks ;)
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
geekgirl
Regular
Regular
Posts: 72
Joined: Sat Feb 27, 2010 3:23 pm
Location: Egypt
Contact:

Re: Router Upgrade Checker (Class II routers only)

Post by geekgirl » Wed Jan 09, 2013 9:17 am

RUC 1.4.1 tested working with wine-1.4.1 on LMDE (Debian Testing/Wheezy based).

Might need VB6 runtime environment, which I had already needed to install, to be able to run "MTD Calculator".
Post Reply