I bricked my aztech dsl 605ew

All about firmwares for routers. Support for RouterTech firmwares is here too.
Kaan
Novice
Novice
Posts: 20
Joined: Tue Jul 27, 2010 9:25 pm

I bricked my aztech dsl 605ew

Post by Kaan » Mon Jan 03, 2011 7:44 pm

The router doesn't seem to accept any firmware anymore. The router repair tool says flashing was succesfull and waits for router after reboot and just stays like that. Pc-tool just crashes after sending the firmware file. This all started to happen when i tried to restore env backup. And the router's internet led just keeps blinking even though there is no phone line. (it only blinks after successful dsl connection. )

Edit: I have successfully used this firmware before "routertech-ar7wrd-1350A-pspboot-firmware-20100818"
Edit: I tried pc-tool 2.1 and before flashing it said mtd4 was missing and then hanged.
Kaan
Novice
Novice
Posts: 20
Joined: Tue Jul 27, 2010 9:25 pm

Re: I bricked my aztech dsl 605ew

Post by Kaan » Mon Jan 03, 2011 9:37 pm

I fixed it by creating a new env file with firmware tool and uploaded it using pc-tool. What I don't understand is I used the env file I created with 2.94 firmware and later used it on 2.94 again. This, for some reason prevented router from booting.
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12066
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: I bricked my aztech dsl 605ew

Post by thechief » Tue Jan 04, 2011 12:12 am

Kaan wrote:What I don't understand is I used the env file I created with 2.94 firmware and later used it on 2.94 again. This, for some reason prevented router from booting.
Post that env here.
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
Kaan
Novice
Novice
Posts: 20
Joined: Tue Jul 27, 2010 9:25 pm

Re: I bricked my aztech dsl 605ew

Post by Kaan » Tue Jan 04, 2011 12:22 am

This env is a bit messy because I had lost the original one. I added most of the missing things later myself to fix wireless.

Code: Select all

setenv BUILD_OPS 0x301
setenv bootloaderVersion 1.4.0.4
setenv ProductID AR7WRD
setenv IPA 192.168.1.1
setenv MAC_PORT 0
setenv MEMSZ 0x01000000
setenv FLASHSZ 0x00400000
setenv MODETTY0 9600,n,8,1,hw
setenv MODETTY1 9600,n,8,1,hw
setenv CPUFREQ 211968000
setenv MIPSFREQ 211968000
setenv SYSFREQ 105984000
setenv BOOTCFG m:f:"mtd1"
setenv PROMPT (psbl)
setenv mtd2 0x90000000,0x90010000
setenv mtd3 0x90010000,0x90020000
setenv DSL_BIT_TMODE 1
setenv DSL_UPG_DONE 1
setenv vcc_encaps0 0.0
setenv vcc_encaps1 0.0
setenv vcc_encaps2 0.0
setenv vcc_encaps3 0.0
setenv vcc_encaps4 0.0
setenv vcc_encaps5 0.0
setenv vcc_encaps6 0.0
setenv vcc_encaps7 0.0
setenv autopvc_enable 1
setenv pppoe_relay_enabled 1
setenv sar_ipacemax 6
setenv HWRevision 402H
setenv usb_vid 0x0451
setenv usb_pid 0x6060
setenv HWA_RNDIS 00:E0:A6:66:41:EB
setenv HWA_HRNDIS 00:E0:A6:66:41:E1
setenv FirstUseDate 2002-09-08T12:01:21
setenv mtd1 0x90020090,0x900A0000
setenv WLAN_HWADDR 00:50:f1:12:12:10
setenv autoload 0
setenv mtd5 0x903c0000,0x90400000
setenv RT_init_nvram mount -t minix /dev/mtdblock/5 /nvram/
setenv mtd0 0x900A0000,0x90400000
setenv mtd4 0x90020000,0x90400000
setenv WLAN_EEPROM0 021156041B06001200000601095612000000010D56A9000000026D54101212F1
setenv WLAN_EEPROM1 50000000013984000100000101854C1068900105850600100001298507000000
setenv WLAN_EEPROM2 01C1850000300001C585000000000111850000FFFF0115850000F0FF01A58500
setenv WLAN_EEPROM3 8000000109850000800201010C03000000012184000000800181851D00030001
setenv WLAN_EEPROM4 55090100000001E5580200000001F1580800000001D5581000000001B1580400
setenv WLAN_EEPROM5 0000000000000000000C00C300FE0008011401260144014D014F0165019F01AF
setenv WLAN_EEPROM6 01B70101390000110004010101000501060002010201021E000A000205020411
setenv WLAN_EEPROM7 2244030610203031324004095449204143583130300507544920546573740108
setenv WLAN_EEPROM8 1401C2475064017C0502000036006D00A600E5000404441016004510F903185A
setenv WLAN_EEPROM9 4000145A2000020E0801E6000A0188026E00A30185095000F9000A01C1026E00
setenv WLAN_EEPROM10 A10185090107100000400000010000050400010100000000FFFFFFFFFDFDFDFD
setenv WLAN_EEPROM11 FBF4F4F4F40E0409090909090909090909090909090909090909090909090909
setenv WLAN_EEPROM12 090909090909090909090909090909090909090909090909090909090909090E
setenv WLAN_EEPROM13 0100000000000000000000000000000302A318A3180700012000000000000000
setenv WLAN_EEPROM14 00000000000000000000000000000000000000000000000000
setenv led_conf /nvram/led
setenv vlynq_polarity low
setenv NVS_TFTP_LOAD 0
setenv IPA_SVR 192.168.1.2
setenv StaticBuffer 384
setenv SerialNumber 2505093301155
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12066
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: I bricked my aztech dsl 605ew

Post by thechief » Tue Jan 04, 2011 12:54 am

Looks alright to me (except for this "setenv autoload 0" - I don't think your bootloader understands that, but for Adam2, it is telling the router not to load the kernel and filesystem, meaning you have to load them manually, from a serial console).

I think the real question is how you tried to restore this env. If you try it from the router (e.g., in a telnet session), then the file that you use has to be in unix format, otherwise the commands will just be messed up (and that could well trash your env).
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
Kaan
Novice
Novice
Posts: 20
Joined: Tue Jul 27, 2010 9:25 pm

Re: I bricked my aztech dsl 605ew

Post by Kaan » Tue Jan 04, 2011 1:02 am

That's exactly what happened with rrt using telnet. Only when i discovered that i can do the same with pctool that i fixed my problem. I kinda thought about file format, should have tried changing it. :|
User avatar
Neo
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 3583
Joined: Thu Jan 26, 2006 1:09 pm
Contact:

Re: I bricked my aztech dsl 605ew

Post by Neo » Tue Jan 04, 2011 1:49 pm

BTW Version 1.0.8 now handles PCTool scripts which are saved in Unix file format (in case that was the problem).
RouterTech Team
Image
No support via PM, please ask your questions on the forum!
Kaan
Novice
Novice
Posts: 20
Joined: Tue Jul 27, 2010 9:25 pm

Re: I bricked my aztech dsl 605ew

Post by Kaan » Tue Jan 04, 2011 2:01 pm

Thanks, although the env file i used was created with ruc, rrt still corrupted it for some reason.
User avatar
Neo
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 3583
Joined: Thu Jan 26, 2006 1:09 pm
Contact:

Re: I bricked my aztech dsl 605ew

Post by Neo » Tue Jan 04, 2011 2:43 pm

Ah, maybe there is something else unusual in the script then. My guess would be the line

Code: Select all

setenv BOOTCFG m:f:"mtd1"
which has quotation marks in it.
I have tweaked version 1.0.8 to look for and escape these now.
RouterTech Team
Image
No support via PM, please ask your questions on the forum!
Kaan
Novice
Novice
Posts: 20
Joined: Tue Jul 27, 2010 9:25 pm

Re: I bricked my aztech dsl 605ew

Post by Kaan » Tue Jan 04, 2011 2:59 pm

I have that line on my current working env, there is nothing wrong with it right? Actually can you look through that env and tell me if there is anything wrong with it? I have system call errors when my router tries to connect with ppoa. I only have 1 connection setup. I tried to reset again but can't produce that error now because my router doesn't sync for some reason. My other router is syncing fine. :(
setenv BUILD_OPS 0x301
setenv CPUFREQ 211968000
setenv MIPSFREQ 211968000
setenv SYSFREQ 105984000
setenv vlynq_polarity low
setenv NVS_TFTP_LOAD 0
setenv MEMSZ 0x01000000
setenv FLASHSZ 0x00400000
setenv mtd1 0x90020090,0x900a1000
setenv mtd2 0x90000000,0x90010000
setenv mtd3 0x90010000,0x90020000
setenv IPA 192.168.1.1
setenv IPA_SVR 192.168.1.2
setenv DSL_BIT_TMODE 1
setenv DSL_UPG_DONE 1
setenv BOOTCFG m:f:"mtd1"
setenv sar_ipacemax 6
setenv autopvc_enable 1
setenv pppoe_relay_enabled 1
setenv configid 3
setenv vcc_encaps0 0.0
setenv vcc_encaps1 0.0
setenv vcc_encaps2 0.0
setenv vcc_encaps3 0.0
setenv vcc_encaps4 0.0
setenv vcc_encaps5 0.0
setenv vcc_encaps6 0.0
setenv vcc_encaps7 0.0
setenv PROMPT psbl>
setenv WLAN_HWADDR0 00:50:f1:12:12:10
setenv wan_br_mac 00:50:f1:12:12:10
setenv WLAN_EEPROM0 021156041B06001200000601095612000000010D56A9000000026D54101212F1
setenv WLAN_EEPROM1 50000000013984000100000101854C1068900105850600100001298507000000
setenv WLAN_EEPROM2 01C1850000300001C585000000000111850000FFFF0115850000F0FF01A58500
setenv WLAN_EEPROM3 8000000109850000800201010C03000000012184000000800181851D00030001
setenv WLAN_EEPROM4 55090100000001E5580200000001F1580800000001D5581000000001B1580400
setenv WLAN_EEPROM5 0000000000000000000C00C300FE0008011401260144014D014F0165019F01AF
setenv WLAN_EEPROM6 01B70101390000110004010101000501060002010201021E000A000205020411
setenv WLAN_EEPROM7 2244030610203031324004095449204143583130300507544920546573740108
setenv WLAN_EEPROM8 1401C2475064017C0502000036006D00A600E5000404441016004510F903185A
setenv WLAN_EEPROM9 4000145A2000020E0801E6000A0188026E00A30185095000F9000A01C1026E00
setenv WLAN_EEPROM10 A10185090107100000400000010000050400010100000000FFFFFFFFFDFDFDFD
setenv WLAN_EEPROM11 FBF4F4F4F40E0409090909090909090909090909090909090909090909090909
setenv WLAN_EEPROM12 090909090909090909090909090909090909090909090909090909090909090E
setenv WLAN_EEPROM13 0100000000000000000000000000000302A318A3180700012000000000000000
setenv bootloaderVersion 1.4.0.4
setenv ProductID AR7WRD
setenv MAC_PORT 0
setenv mtd0 0x900a1000,0x903f0000
setenv mtd4 0x90020000,0x903f0000
setenv mtd5 0x903f0000,0x90400000
setenv RT_init_nvram mount -t minix /dev/mtdblock/5 /nvram/
setenv led_conf /nvram/led
setenv HWRevision 402H
setenv SerialNumber 2505093301155
setenv MODETTY0 9600,n,8,1,hw
setenv MODETTY1 9600,n,8,1,hw
setenv StaticBuffer 384
setenv autoload 0
setenv modulation 0x24ff
And the log, i have Multi_Mode selected.

Code: Select all

Aug 18 11:34:25 cfgmgr(sar): DSL Carrier is down
Aug 18 11:34:25 cfgmgr(pppoa-109): del_iptable_rules : ppp_name not intact 
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12066
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: I bricked my aztech dsl 605ew

Post by thechief » Tue Jan 04, 2011 3:28 pm

setenv modulation 0x24ff
That is not multi_mode.
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
Kaan
Novice
Novice
Posts: 20
Joined: Tue Jul 27, 2010 9:25 pm

Re: I bricked my aztech dsl 605ew

Post by Kaan » Tue Jan 04, 2011 3:33 pm

Strange, firmware tool generated that setting. I looked at multimode under modem options and all of them were checked. And under modem status page router was trying to connect every mode possible. I should still remove that though.

Edit: I just checked firmware tool and there was no modulation setting. I have no idea where that setting came from. :? Router still doesn't sync though. I called my isp and expecting a solution. Wonder why this other broadcom based router is syncing ok.
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12066
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: I bricked my aztech dsl 605ew

Post by thechief » Tue Jan 04, 2011 4:04 pm

Without seeing the system diagnostics, I can't comment. But you can't rule out a partly failed upgrade, or a hardware issue.
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
Kaan
Novice
Novice
Posts: 20
Joined: Tue Jul 27, 2010 9:25 pm

Re: I bricked my aztech dsl 605ew

Post by Kaan » Tue Jan 04, 2011 5:45 pm

Here is the system diagnostics. It's most likely a hardware issue i think.

Code: Select all

ROUTERTECH SYSTEM DIAGNOSTICS

Operating system version
Linux version 2.4.17_mvl21-malta-mips_fp_le (developers@RouterTech.Org) #80 Wed Aug 18 11:29:38 BST 2010

Firmware version information
BUILD=RouterTech_3.7.1B_1350A_20100818_2.94_AR7WRD_psbl
VERSION=1350A_20100818
BOARD=AR7WRD
TARGET=psbl
FSSTAMP=20100818113358

PSP version information

Linux OS DSL-PSP 5.2.1.1 on DEV_BasePSP7.4.4.24_Patch compiled at Aug 18 2010 11:30:39
Avalanche SOC Version: 0x11002b
Operating in cached, write back, write allocate mode
CPU Frequency: 211968000 Hz
System Bus frequency: 105984000 Hz
VBUS frequency: 52992000 Hz


Driver version information
Core Logic version: 3.7.1B 
Texas Instruments : CPMAC Linux DDA version 1.9
Texas Instruments : CPMAC DDC version 0.3
ATM Driver version:[7.01.00.10]
DSL HAL version: [7.01.00.08]
DSP Datapump version: [7.01.01.00] Annex A
SAR HAL version: [01.07.2c]
PDSP Firmware version:[0.54]
Chipset ID: [Ohio250(7200/7100A2)]

Modem Modulation Information
NO_MODE			0x0
ADSL_G.dmt			0x2
ADSL_G.lite			0x4
ADSL_G.dmt.bis			0x8
ADSL_G.dmt.bis_DELT			0x9
ADSL_2plus			0x10
ADSL_2plus_DELT			0x11
ADSL_re-adsl			0x20
ADSL_re-adsl_DELT			0x21
ADSL_ANSI_T1.413			0x80
MULTI_MODE			0xff
ADSL_G.dmt.bis_AnxI			0x0
ADSL_G.dmt.bis_AnxJ			0x0
ADSL_G.dmt.bis_AnxM			0x400
ADSL_2plus_AnxI			0x0
ADSL_2plus_AnxJ			0x0
ADSL_2plus_AnxM			0x2000
G.shdsl			0x0
IDSL			0x0
HDSL			0x0
SDSL			0x0
VDSL			0x0

System environment (/proc/ticfg/env)
autoload	0
autopvc_enable	1
BOOTCFG	m:f:"mtd1"
bootloaderVersion	1.4.0.4
BUILD_OPS	0x301
configid	3
CPUFREQ	211968000
DSL_BIT_TMODE	1
DSL_UPG_DONE	1
FLASHSZ	0x00400000
HWRevision	402H
IPA	192.168.1.1
IPA_SVR	192.168.1.2
led_conf	/nvram/led
MAC_PORT	0
MEMSZ	0x01000000
MIPSFREQ	211968000
MODETTY0	9600,n,8,1,hw
MODETTY1	9600,n,8,1,hw
modulation	0xff
mtd0	0x900a1000,0x903f0000
mtd1	0x90020090,0x900a1000
mtd2	0x90000000,0x90010000
mtd3	0x90010000,0x90020000
mtd4	0x90020000,0x903f0000
mtd5	0x903f0000,0x90400000
NVS_TFTP_LOAD	0
pppoe_relay_enabled	1
ProductID	AR7WRD
PROMPT	psbl>
RT_init_nvram	mount -t minix /dev/mtdblock/5 /nvram/
sar_ipacemax	6
SerialNumber	2505093301155
StaticBuffer	384
SYSFREQ	105984000
vcc_encaps0	0.0
vcc_encaps1	0.0
vcc_encaps2	0.0
vcc_encaps3	0.0
vcc_encaps4	0.0
vcc_encaps5	0.0
vcc_encaps6	0.0
vcc_encaps7	0.0
vlynq_polarity	low
wan_br_mac	00:50:f1:12:12:10
WLAN_EEPROM0	021156041B06001200000601095612000000010D56A9000000026D54101212F1
WLAN_EEPROM1	50000000013984000100000101854C1068900105850600100001298507000000
WLAN_EEPROM10	A10185090107100000400000010000050400010100000000FFFFFFFFFDFDFDFD
WLAN_EEPROM11	FBF4F4F4F40E0409090909090909090909090909090909090909090909090909
WLAN_EEPROM12	090909090909090909090909090909090909090909090909090909090909090E
WLAN_EEPROM13	0100000000000000000000000000000302A318A3180700012000000000000000
WLAN_EEPROM2	01C1850000300001C585000000000111850000FFFF0115850000F0FF01A58500
WLAN_EEPROM3	8000000109850000800201010C03000000012184000000800181851D00030001
WLAN_EEPROM4	55090100000001E5580200000001F1580800000001D5581000000001B1580400
WLAN_EEPROM5	0000000000000000000C00C300FE0008011401260144014D014F0165019F01AF
WLAN_EEPROM6	01B70101390000110004010101000501060002010201021E000A000205020411
WLAN_EEPROM7	2244030610203031324004095449204143583130300507544920546573740108
WLAN_EEPROM8	1401C2475064017C0502000036006D00A600E5000404441016004510F903185A
WLAN_EEPROM9	4000145A2000020E0801E6000A0188026E00A30185095000F9000A01C1026E00
WLAN_HWADDR0	00:50:f1:12:12:10

CPU information
processor		: 0
cpu model		: MIPS 4KEc V4.8
BogoMIPS		: 211.35
wait instruction	: no
microsecond timers	: yes
extra interrupt vector	: yes
hardware watchpoint	: yes
VCED exceptions		: not available
VCEI exceptions		: not available

Memory (RAM) information
        total:    used:    free:  shared: buffers:  cached:
Mem:  14528512 11714560  2813952        0  1433600  4767744
Swap:        0        0        0
MemTotal:        14188 kB
MemFree:          2748 kB
MemShared:           0 kB
Buffers:          1400 kB
Cached:           4656 kB
SwapCached:          0 kB
Active:           1784 kB
Inactive:         5912 kB
HighTotal:           0 kB
HighFree:            0 kB
LowTotal:        14188 kB
LowFree:          2748 kB
SwapTotal:           0 kB
SwapFree:            0 kB

Flash memory (chip) information
Flash type: AMD; Manufacturer=MACRONIX (AMD-compat).
Manufacturer_ID=0x00C2; Chip_ID=0x00A8; Chip_Size=0x400000; Erase_Regions=0x0002

Mount points
/dev/mtdblock/0 / squashfs ro 0 0
none /dev devfs rw 0 0
proc /proc proc rw 0 0
ramfs /var ramfs rw 0 0
/dev/mtdblock/5 /nvram minix rw 0 0

Filesystems
nodev	rootfs
nodev	bdev
nodev	proc
nodev	sockfs
nodev	tmpfs
nodev	shm
nodev	pipefs
nodev	ramfs
	minix
nodev	devfs
	squashfs

MTD
dev:    size   erasesize  name
mtd0: 0034f000 00010000 "mtd0"
mtd1: 00080f70 00010000 "mtd1"
mtd2: 00010000 00002000 "mtd2"
mtd3: 00010000 00010000 "mtd3"
mtd4: 003d0000 00010000 "mtd4"
mtd5: 00010000 00010000 "mtd5"

Kernel modules
tiatm                 135360 c0032060 96    0 (unused)

Interrupts
  7:   125870   R4000 timer/counter [MIPS interrupt]
  8:        0   unified secondary [hw0 (Avalanche Primary)]
 15:      228   serial [hw0 (Avalanche Primary)]
 23:        0 + SAR  [hw0 (Avalanche Primary)]
 27:     5325 + Cpmac Driver [hw0 (Avalanche Primary)]
 29:        0   vlynq0 [hw0 (Avalanche Primary)]
 31:     1679 + DSL  [hw0 (Avalanche Primary)]

Devices
Character devices:
  1 mem
  2 pty/m%d
  3 pty/s%d
  4 tts/%d
  5 cua/%d
 10 misc
 36 netlink
108 ppp
128 ptm
136 pts/%d
162 raw

Block devices:
  7 loop
 31 mtdblock

Processes
  PID USER       VSZ STAT COMMAND
    1 root      1060 S    init
    2 root         0 SW   [keventd]
    3 root         0 SWN  [ksoftirqd_CPU0]
    4 root         0 SW   [kswapd]
    5 root         0 SW   [bdflush]
    6 root         0 SW   [kupdated]
    7 root         0 SW   [mtdblockd]
  460 root      2312 S    /usr/sbin/mini_httpd -d /usr/www -u root -p 80 -c /c
  463 root      2308 S    /usr/bin/cm_pc
  464 root      5008 S    /usr/bin/cm_logic -m /dev/ticfg -c /etc/config.xml
  528 root       748 S    /sbin/dproxy -c /etc/resolv.conf -d
  547 root      1060 S    init
  671 root       968 S    /usr/sbin/udhcpd /var/tmp/udhcpd.conf
  999 root      1068 S N  /bin/sh diagnostics.cgi
 1000 root      2348 S    /usr/sbin/mini_httpd -d /usr/www -u root -p 80 -c /c
 1004 root       632 S N  /usr/local/bin/diagnostics
 1005 root      1064 S N  sh -c /usr/local/bin/diagnostics.sh
 1006 root      1068 S N  /bin/sh /usr/local/bin/diagnostics.sh
 1030 root      1060 R N  /bin/ps

ADSL Modem information

AR7 DSL Modem Statistics:
--------------------------------
[DSL Modem Stats]
	US Connection Rate:	0	DS Connection Rate:	0
	DS Line Attenuation:	0	DS Margin:		13
	US Line Attenuation:	0	US Margin:		0
	US Payload :		0	DS Payload:		0
	US Superframe Cnt :	0	DS Superframe Cnt:	0
	US Transmit Power :	0	DS Transmit Power:	0
	LOS errors:		0	SEF errors:		0
	Errored Seconds:	0	Severely Err Secs:	0
	Frame mode:		3	Max Frame mode:		0
	Trained Path:		0	US Peak Cell Rate:	0
	Trained Mode:		16	Selected Mode:		65535
	ATUC Vendor Code:	4244434D	ATUC Revision:	2
	Hybrid Selected:	1	Trellis:		1
	Showtime Count:		0	DS Max Attainable Bit Rate: 11760 kbps
	BitSwap:		1	US Max Attainable Bit Rate: 0 bps
	Annex: 			AnxA	psd_mask_qualifier: 0x0000
	Power Management Status: L3	DS HLINSC: 2260
	US ACTPSD: 		0	DS ACTPSD: 0
	Total init. errors: 	68	Total init. timeouts: 0
	Showtime init. errors: 	68	Showtime init. timeouts: 0
	Last showtime init. errors: 68	Last showtime init. timeouts: 0
	ATUC ghsVid:  b5 00 42 44 43 4d 62 91
	T1413Vid: 00 00		T1413Rev: 00		VendorRev: 00
	ATUR ghsVid:  b5 00 54 53 54 43 00 00
	T1413Vid: 00 00	T1413Rev: 00	VendorRev: 00

	[Upstream (TX) Interleave path]
	CRC: 	0	FEC: 	0	NCD: 	0
	LCD: 	0	HEC: 	0

	[Downstream (RX) Interleave path]
	CRC: 	0	FEC: 	0	NCD: 	0
	LCD: 	0	HEC: 	0

	[Upstream (TX) Fast path]
	CRC: 	0	FEC: 	0	NCD: 	0
	LCD: 	0	HEC: 	0

	[Downstream (RX) Fast path]
	CRC: 	0	FEC: 	0	NCD: 	0
	LCD: 	0	HEC: 	0

[ATM Stats]
	[Upstream/TX]
	Good Cell Cnt:	0
	Idle Cell Cnt:	0

	Tx Packets Dropped Count:	0
	Tx Bad Packets Count:	0

	[Downstream/RX)]
	Good Cell Cnt:	0
	Idle Cell Cnt:	0
	Bad Hec Cell Cnt:	0
	Overflow Dropped Cell Cnt:	0
	Rx Packets Dropped Count:	0
	Rx Bad Packets Count:	0


[SAR AAL5 Stats]
	Tx PDU's:	0
	Rx PDU's:	0
	Tx Total Bytes:	0
	Rx Total Bytes:	0
	Tx Total Error Counts:	0
	Rx Total Error Counts:	0


[OAM Stats]
	Near End F5 Loop Back Count:	0
	Near End F4 Loop Back Count:	0
	Far End F5 Loop Back Count:	0
	Far End F4 Loop Back Count:	0
	SAR OAM Ping Response Drop Count=0

Trained modulation: 
ADSL_2plus 

Path mode: 
FastPath

Network statistics
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       
tcp        0      0 0.0.0.0:www             0.0.0.0:*               LISTEN      
tcp        0      0 0.0.0.0:domain          0.0.0.0:*               LISTEN      
tcp        0      0 0.0.0.0:ftp             0.0.0.0:*               LISTEN      
tcp        0      0 0.0.0.0:ssh             0.0.0.0:*               LISTEN      
tcp        0      0 0.0.0.0:telnet          0.0.0.0:*               LISTEN      
tcp        0      0 0.0.0.0:1050            0.0.0.0:*               LISTEN      
tcp        0    573 mygateway1.AR7WRD:www   192.168.1.2:9872        ESTABLISHED 
tcp        0      0 mygateway1.AR7WRD:www   192.168.1.2:9870        TIME_WAIT   
udp        0      0 0.0.0.0:domain          0.0.0.0:*                           
udp        0      0 0.0.0.0:bootps          0.0.0.0:*                           
udp        0      0 0.0.0.0:tftp            0.0.0.0:*                           
Active UNIX domain sockets (servers and established)
Proto RefCnt Flags       Type       State         I-Node Path
unix  2      [ ]         DGRAM                       514 /var/tmp/cm_pc.ctl
unix  2      [ ]         DGRAM                       531 /var/tmp/cm_logic.ctl
unix  3      [ ]         DGRAM                       544 /dev/log
unix  2      [ ]         DGRAM                       504 /var/tmp/cm_miniHttpd.ctl
unix  2      [ ]         DGRAM                      1050 
unix  2      [ ]         STREAM                      500 
unix  2      [ ]         DGRAM                       499 
unix  2      [ ]         DGRAM                        26 

Iptables chains
Chain INPUT (policy ACCEPT 1173 packets, 371K bytes)
 pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination         
  381 32908 CFG        tcp  --  any    any     192.168.1.2          anywhere           tcp dpt:www Records Packet's Source Interface 

    0     0 CFG        tcp  --  any    any     192.168.1.2          anywhere           tcp dpt:443 Records Packet's Source Interface 

    0     0 ACCEPT     icmp --  any    any     anywhere             anywhere           icmp fragmentation-needed 
    0     0 DROP       icmp -f  any    any     anywhere             anywhere           

Chain FORWARD (policy ACCEPT 0 packets, 0 bytes)
 pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination         
    0     0 ACCEPT     icmp --  any    any     anywhere             anywhere           icmp fragmentation-needed 
    0     0 TCPMSS     tcp  --  any    any     anywhere             anywhere           tcp flags:SYN,RST/SYN TCPMSS clamp to PMTU 

Chain OUTPUT (policy ACCEPT 1809 packets, 477K bytes)
 pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination         
    0     0 ACCEPT     icmp --  any    any     anywhere             anywhere           icmp fragmentation-needed 

Network interface details
br0       Link encap:Ethernet  HWaddr 08:00:28:32:06:02  
          inet addr:192.168.1.1  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:5476 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1896 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:792373 (773.8 KiB)  TX bytes:516578 (504.4 KiB)

br1       Link encap:Ethernet  HWaddr 00:00:00:00:00:00  
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

br2       Link encap:Ethernet  HWaddr 00:00:00:00:00:00  
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

br3       Link encap:Ethernet  HWaddr 00:00:00:00:00:00  
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 08:00:28:32:06:02  
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:5560 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1879 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:804722 (785.8 KiB)  TX bytes:504928 (493.0 KiB)

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)


System Log
Aug 18 11:34:15 cfgmgr(sar):  Could not get oam_ping_interval from boot loader env  
Aug 18 11:34:15 cfgmgr(sar):  Trying to retreive the value from Configuration  
Aug 18 11:34:15 cfgmgr(sar): oamPingInterval(20)(20) 
Aug 18 11:34:15 cfgmgr(ap): AP is disabled 
Aug 18 11:34:15 cfgmgr(pppoa-109): Valid Configuration Tree 
Aug 18 11:34:15 cfgmgr(resolver): stat successfull for /etc/resolv.conf. 
Aug 18 11:34:15 cfgmgr(resolver): Resolver Polling Timer Started succesfully. 
Aug 18 11:34:15 cfgmgr(sntp): NTP Polling Timer for DHCP Started succesfully. 
Aug 18 11:34:15 cfgmgr(sar): DSL Polling Timer Started succesfully. 
Aug 18 11:34:15 cfgmgr(fdb): Firewall NAT service started 
Aug 18 11:34:15 cfgmgr(lanbridge0): Bridge Created: br0 
Aug 18 11:34:17 cfgmgr(lanbridge1): Bridge Created: br1 
Aug 18 11:34:19 cfgmgr(lanbridge2): Bridge Created: br2 
Aug 18 11:34:20 cfgmgr(lanbridge3): Bridge Created: br3 
Aug 18 11:34:22 cfgmgr(lanbridge0): Bridge Interface Added: eth0 
Aug 18 11:34:23 root: USB is disabled  
Aug 18 11:34:23 root: rcS not stopped by init. Stopping it ...  
Aug 18 11:34:25 cfgmgr(sar): DSL Carrier is down 
Aug 18 11:34:25 cfgmgr(pppoa-109): del_iptable_rules : ppp_name not intact  
Aug 18 11:37:05 cfgmgr(sar): DSL Carrier is training 
Aug 18 11:37:05 cfgmgr(pppoa-109): del_iptable_rules : ppp_name not intact  
Aug 18 11:41:15 cfgmgr(sar): DSL Carrier is training 
Aug 18 11:41:15 cfgmgr(pppoa-109): del_iptable_rules : ppp_name not intact  
Aug 18 11:41:45 cfgmgr(sar): DSL Carrier is training 
Aug 18 11:41:45 cfgmgr(pppoa-109): del_iptable_rules : ppp_name not intact  
Aug 18 11:49:25 cfgmgr(sar): DSL Carrier is training 
Aug 18 11:49:25 cfgmgr(pppoa-109): del_iptable_rules : ppp_name not intact  

Miscellaneous information
RouterTech firmware release: 2.94
Linux version 2.4.17_mvl21-malta-mips_fp_le (developers@RouterTech.Org) #80 Wed Aug 18 11:29:38 BST 2010
BUILD=RouterTech_3.7.1B_1350A_20100818_2.94_AR7WRD_psbl
VERSION=1350A_20100818
BOARD=AR7WRD
TARGET=psbl
FSSTAMP=20100818113358
Ethernet ports: 4
Core logic version: 3.7.1B
Boot Loader: PSPboot v1.4.0.4
ATM Driver version:[7.01.00.10]
DSL HAL version: [7.01.00.08]
DSP Datapump version: [7.01.01.00] Annex A
SAR HAL version: [01.07.2c]
PDSP Firmware version:[0.54]
Chipset ID: [Ohio250(7200/7100A2)]
Upstream rate (kbps):  0
Downstream rate (kbps):  0
Trained Modulation: NO_MODE
Path Mode: FastPath
System uptime: 0 hr 20 min - 0 day(s), 0 hour(s), 21 minute(s), and 12 second(s) (system 96% idle)
WAN uptime: N/A
WAN IP address: N/A
Bandwidth usage:
	Downloads : 0.0000 MB
	Uploads   : 0.0000 MB
Line attenuation: 
	DS Line Attenuation:	0	DS Margin:		13
	US Line Attenuation:	0	US Margin:		0
Memory usage:
	In active use : 40% of 14188 kb
	Available     : 60% (8580 kb) of 14188 kb (of which 6020 kb is marked as "Inactive" and 2560 kb is free)
Environment fragmentation: 
	Fragmentation level is "12" (out of 72 records). The threshold is "50".
Connection information: connection1 
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12066
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: I bricked my aztech dsl 605ew

Post by thechief » Tue Jan 04, 2011 11:02 pm

pppd is not running - which is a problem. Are you sure you have the right DSP driver? (you are using an Annex A driver). If your connection is Annex A, then I am not sure what the problem is - you might want to try flashing the firmware again.

How many connections do you have?

PS: the env is still fragmented.
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
Post Reply