RouterTech Firmware 2.97 Discussion

All about firmwares for routers. Support for RouterTech firmwares is here too.
Post Reply
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12064
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: RouterTech Firmware 2.97 Discussion

Post by thechief » Wed Aug 17, 2016 8:31 am

You're welcome :-)
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
leosedf
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Mon Aug 22, 2016 5:34 pm

Re: RouterTech Firmware 2.97 Discussion

Post by leosedf » Thu Aug 25, 2016 2:04 pm

Hello! I'm having a few problems some times with my WAG200G.

It randomly disconnects (probably not the DSL because it shows normal uptime) , the pc's cannot connect to any site and i cannot log on to my router. After 3-4 min it comes back and everything works normally, some times it does that every 10 minutes and the whole internet access stops including the router login page.


Do you guys have any idea what i should check? I have attached a diagnostic and a system log (ignore the dates) and i cleared it now just in case i gather more data.


Regards
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12064
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: RouterTech Firmware 2.97 Discussion

Post by thechief » Thu Aug 25, 2016 8:39 pm

I can't see anything that is obviously wrong from what you've posted, but it seems that something is intermittently waiting for a timeout. A bit of history of how you got here would be useful.

PS: I would leave off clearing logs and dmesg buffers until the issue is sorted.
PSS: the stuff you posted contains too much private information; you need to remove it, and only post what you want the whole world to see.
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
leosedf
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Mon Aug 22, 2016 5:34 pm

Re: RouterTech Firmware 2.97 Discussion

Post by leosedf » Fri Aug 26, 2016 8:54 am

Hello!
Thank you for your reply.

Well it seems i cannot edit the post so if you can delete the attachments now it's ok.

The same day i changed the router i did a firmware upgrade on a radiolink i have on the router. The router is actually around 1.6km away from me. I downgraded both ptp links to see if it was the firmware that caused this on my lan. I talked with my friend on the other side and he said he hadn't any problems so i got suspicious on them.
I'll check it today how it works out and let you know.
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12064
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: RouterTech Firmware 2.97 Discussion

Post by thechief » Fri Aug 26, 2016 11:35 am

I have deleted the attachments. I hope that I did not read you say that you upgraded the firmware wirelessly.
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
leosedf
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Mon Aug 22, 2016 5:34 pm

Re: RouterTech Firmware 2.97 Discussion

Post by leosedf » Fri Aug 26, 2016 5:23 pm

Haha! No i'm not that stupid lol. It was a spare wag200g i had. When it was ready i just went there and replaced routers leaving the old there as a backup if something goes wrong i would call and replace it.

The problem seemed to be the wireless connection. I fixed the link and it works fine so far. Bad decision to upgrade the link the same day.
Although i re upgraded the links with the same firmware but i changed some settings on the DFS etc and they are also stable and fast.

Thank's for the delete :)

I have a few routers more (like TG784 and others) i have to check if some ones are compatible and install routertech on them too (fun with bricking :mrgreen: )
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12064
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: RouterTech Firmware 2.97 Discussion

Post by thechief » Fri Aug 26, 2016 6:34 pm

Have fun! :-)
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
User avatar
mysticalos
Experienced
Experienced
Posts: 237
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:46 pm
Location: Georgia, USA
Contact:

Re: RouterTech Firmware 2.97 Discussion

Post by mysticalos » Mon Jun 05, 2017 10:02 pm

I'm sure answer is no but figured I'd ask. Are there any Gbond modems that routertech firmware supports?
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12064
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: RouterTech Firmware 2.97 Discussion

Post by thechief » Tue Jun 06, 2017 5:30 am

If it is not AR7, then the answer is always "No".
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
Post Reply