primary DNS server

Talk about anything you like here: as long as it's technical, doesn't fit into the other categories and is within the rules. Questions and discussions about operating systems, programming, websites, hosting, ADSL etc. are particularly welcome here.
Post Reply
urbashi
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Thu Sep 09, 2010 6:43 am

primary DNS server

Post by urbashi » Fri Sep 17, 2010 11:37 am

How do i get my primary and secondary dns numbers? im trying to set up a router and when im doing the installation it asks for the dns primary and secondary. I went to network connections and went to the dns settings and its blocked out unless u click use new dns settings and then u can type ur own. What the hell do i do im getting real frustrated.
__________________________________
[edit: spam sig removed]
Last edited by urbashi on Tue Sep 21, 2010 8:14 am, edited 1 time in total.
User avatar
thechief
RouterTech Team
RouterTech Team
Posts: 12066
Joined: Wed Feb 01, 2006 10:22 pm
Location: England, the Centre of Africa
Contact:

Re: primary DNS server

Post by thechief » Fri Sep 17, 2010 6:44 pm

Which router, and which firmware?
The Chief: :afro: Be sure to read the Firmware FAQ and do a Forum Search before posting!
No support via PM. Ask all questions on the open forum.
nightmoon
Novice
Novice
Posts: 10
Joined: Tue Oct 12, 2010 10:23 am

Re: primary DNS server

Post by nightmoon » Tue Oct 12, 2010 12:29 pm

i made configuration for more than 10 kinds of routers like:D-link,linksys,TP-link,Buffalo ,,,, no one ask for DNS.
AK47
Newbie
Newbie
Posts: 9
Joined: Fri Apr 06, 2012 2:54 pm

Re: primary DNS server

Post by AK47 » Fri Apr 06, 2012 3:18 pm

urbashi wrote:How do i get my primary and secondary dns numbers? im trying to set up a router and when im doing the installation it asks for the dns primary and secondary. I went to network connections and went to the dns settings and its blocked out unless u click use new dns settings and then u can type ur own. What the hell do i do im getting real frustrated.
__________________________________
[edit: spam sig removed]

You can put the google dns in there :) 8.8.4.4 nice to remember.
jocelin
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Thu Sep 06, 2012 10:03 am

Re: primary DNS server

Post by jocelin » Thu Sep 06, 2012 10:08 am

you can just type 8.8.8.8 or 8.8.4.4 into to the blank. it's google's DNS . suitable for anywhere!
tkhassan
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Mon Sep 07, 2015 3:47 pm
Location: USA

Re: primary DNS server

Post by tkhassan » Fri Sep 18, 2015 1:43 pm

Can you please share some details about your router and firmware?
Post Reply